Zo verander je je huidige keuken in jouw droomkeuken

Wil jij de keuken groter laten lijken en daarnaast de ruimte sfeervol inrichten zonder dat het rommelig wordt? Deze tips helpen je op weg.

Tijd om onze keuken onder handen te nemen

Wanneer ik thuis ben, breng ik meer dan de helft van mijn tijd door in de keuken. Om deze reden wil ik dan ook een keer iets anders. Ik wil een frisse wind door de keuken laten waaien, zodat ik hier weer nieuwe energie van krijg. Mijn droomkeuken is groot, ruimtelijk en erg sfeervol. Het punt is alleen dat we op dit moment geen verhuizing op de planning hebben staan, waardoor de keuken in oppervlakte niet zal toenemen.

Daarom ben ik op zoek gegaan naar manieren waarmee ik zonder al te veel geld uit te geven toch een stap dichter bij mijn droomkeuken kom. Even heb ik overwogen om een showroomkeuken te kiezen, omdat we dan een geheel nieuwe keuken krijgen voor een minder hoog prijskaartje dan normaal. Omdat onze keuken echter nog in goede staat is, vind ik dat toch zonde. Daarom heb ik besloten om mijn eigen handen uit de mouwen te gaan steken (met een beetje hulp natuurlijk). Hieronder lees je wat er de komende tijd op mijn programma staat.  

De keuken groter laten lijken

Allereerst ga ik de keuken eens een keer goed uitmesten. Het wordt tijd om spullen die al een even niet gebruikt zijn, weg te gooien. Wanneer de keuken te vol staat, zal ik namelijk nooit een ruimtelijk effect kunnen creëren. Ik ga een paar mooie kookspullen uitkiezen die ik op het aanrecht wil plaatsen en de rest verstop ik achter gesloten keukenkastjes. De kunst is natuurlijk om het ook daadwerkelijk zo opgeruimd te houden, maar er wordt niet voor niets gezegd: een goed begin, is het halve werk.

Wanneer de opruimfase erop zit, ga ik de keuken verven. Dit schijnt al meteen een fris effect te hebben. De muren krijgen een wit/beige tint en het plafond wordt grijs. Door het plafond iets donkerder te maken dan de muren lijkt de ruimte namelijk groter, is mij verteld. Glanzende vloertegels zouden hier mooi bij passen, maar omdat ik de kosten zo laag mogelijk wil houden, heb ik besloten om dit niet te doen.

De keuken sfeervoller inrichten

Omdat ik zoveel tijd in de keuken doorbreng, vind ik het belangrijk dat er een gezellige, huiselijke sfeer hangt. Op internet stuitte ik op een artikel met enkele decoratietips waar ik veel inspiratie uit heb gehaald. Belangrijk is in ieder geval dat de keuken geen rommeltje wordt. Daarom wil ik de nadruk leggen op een aantal grotere accessoires in plaats van allerlei kleine spullen. Zo heb ik een groot, strak whiteboard gekocht waar we dingen op kunnen schrijven of hangen, een mooie grove fruitmand en wat vazen waar ik plantjes en bloemboeketten in kwijt kan.

Daarnaast heb ik mijn oog laten vallen op een prachtig houten dienblad met kaarsen en een opvallende lamp voor boven de eettafel. Zodoende probeer ik – wanneer ik klaar ben met opruimen en schilderen – een huiselijk gevoel te creëren zonder dat de ruimtelijke sfeer verstoord wordt.

Nu ik over al mijn plannen aan het schrijven ben, kan ik niet wachten om aan de slag te gaan. Zonder al te veel geld uit te geven, kom ik op deze manier toch een stap dichter bij mijn droomkeuken. Ik ben benieuwd naar het resultaat, al zeg ik het zelf!

Spread the love

1 reactie op “Zo verander je je huidige keuken in jouw droomkeuken”

  1. Ik kreeg een bijna nieuwe keuken voor niks! Ik heb goed op mijn garantie gelet en had geluk dat mijn model niet meer te leveren was. Dus alles kwam nieuw!

Reacties zijn uitgeschakeld.