Zo richt je een babykamer leuk in met een klein budget

Een nieuwe babykamer hoeft echt geen flinke uitgave te zijn, zolang je het maar slim en vooral creatief aanpakt. Ook met een klein budget kun je de kinderkamer namelijk heel stijlvol inrichten. Hoe? Wij geven je tips!

 

Lenen voor de babykamer

Leuk hoor, allerlei spullen nieuw kopen. Maar eigenlijk ook totaal onnodig. Probeer dan ook vooral niet meteen al alles te kopen, maar vraag eerst eens rond in je omgeving of er misschien nog iemand een bedje, commode of ander meubel overheeft die je kunt lenen of voor een klein prijsje over kunt nemen. Daarnaast merk je vaak vanzelf al dat je van alles aangeboden wordt naarmate je dichterbij de uitgerekende datum komt.

 

Tweedehands parels

Vergeet daarnaast ook niet rond te kijken op Marktplaats, Facebookgroepen of kringloopwinkels. Hier zijn namelijk ontzettend veel mooie tweedehands parels te vinden voor een heel klein prijsje. Van (oorspronkelijk) dure kinderwagens tot voedingskussens en van ledikantjes tot luiertassen.

 

Budgetklussen

Natuurlijk wil je ook het kamertje zelf mooi inrichten. Want los van de praktische meubels is natuurlijk ook de sfeer zelf heel belangrijk. Toch hoeft ook dit niet per se duur te zijn. Geef de muren een likje verf – het liefst een tijdloze kleur zodat je kind hier nog jarenlang plezier van heeft –, hang een mooie lamp aan de muur en tover een oud kastje om tot commode met een likje verf. Is de huidige vloer een doorn in het oog en wil je die graag vervangen? Ook dat hoeft geen rib uit je lijf te zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar PVC vloeren van Kwantum. Prachtige kwaliteit voor een klein prijsje!

 

Tip: schilder de muur tot halverwege, zodat er een horizontale lijn ontstaat. Oftewel: een lambrisering. Staat geweldig én je halveert je uitgave aan verf!

 

Maak je eigen decoratie

Als je even niet oplet ben je zo een fortuin kwijt aan al die schattige babykamerdecoratie. Gelukkig kun je op dit gebiedook heel gemakkelijk zelf aan de knutsel. Koop bijvoorbeeld een paar mooie (en goedkope) fotolijsten en print zelf wat leuke illustraties uit die je kunt inlijsten. Of maak zelf een babymobiel, knip gouden sterretjes uit en maak er een slinger van of maak een mooie muurschildering. Kijk vooral lekker rond op Pinterest voor de meest originele ideeën en toegankelijke inspiratie.

 

Multifunctionele decoratie

Daarnaast is het slim om ook aan multifunctionele decoratie te denken. Zo zijn plankjes aan de muur ontzettend handig om bijvoorbeeld leesboekjes op te bergen, maar ziet het er ook nog eens heel leuk uit. Plantje, knuffeltje of fotolijstje erbij en het ziet er gelijk een stuk knusser uit.

Spread the love