Zo koop je verantwoord diamanten online

Misschien heb je wel iemand in jouw buurt die inmiddels aan het investeren is in diamanten. Het investeren in diamanten wordt namelijk steeds populairder.

Dit komt onder andere door het feit dat diamanten crisisbestendig zijn. De vraag is hoger dan het aanbod waardoor de waarde eigenlijk alleen maar blijft stijgen. Tegenwoordig kan je een losse diamant kopen. Er zijn dan wel een aantal punten waar je op moet letten. Koop dus niet de eerste diamant die je ziet, maar houd rekening met de onderstaande tips.

Certificaat erbij

 

Als je wil investeren in diamanten is het belangrijk dat er een certificaat is van de desbetreffende diamant. Is er geen certificaat aanwezig? Dan kan je die diamant het beste even overslaan. Je zal het vaakst een GIA-certificaat tegenkomen. Dit certificaat vertelt jou alles over de diamant, dus bijvoorbeeld wat de waarde is. Daarnaast wordt de authenticiteit bewezen. Op het moment dat je een certificaat hebt, is het ook een stuk makkelijker om de diamant te kunnen verkopen. Niemand wil namelijk een diamant zonder certificaat.

 

Kijk naar de 4C’s

 

Naast de bovengenoemde zaken die vermeld worden op een certificaat, komen de 4C’s ook aan bod. De 4C’s staan voor kleur, karaat, slijpkwaliteit en zuiverheid. Zo is de kleurgradatie D het waardevolst en levert een hoger karaat natuurlijk een hogere waarde op. Al deze punten bepalen onder andere de prijs en waarde van de diamant. Daarnaast kan je uiteraard controleren of je wel de juiste diamant hebt gekocht. Het zou vervelend zijn als het blijkt dat je een hele andere diamant hebt gekocht.

 

Advies vragen

 

Ga je binnenkort diamanten kopen? Dan is het verstandig om advies te vragen. Er zijn inmiddels genoeg mensen die zich expert mogen noemen in de diamanten wereld. Vooral als je nieuw bent in deze wereld kan het lastig zijn om te weten waar je op moet letten en hoe je vooral moet beginnen met zoeken. De expert kan met jou de wensen doornemen zodat hij een goed beeld heeft van wat jij wil. Daarna kan de expert jou natuurlijk goed advies geven en daarmee kan jij een goede investering maken.

 

Vermijd deze fouten

 

Er worden veel fouten gemaakt bij de aankoop van diamanten en dat is jammer. De eerste fout die vaak gemaakt wordt, is dat er geen certificaat aanwezig is. Het certificaat wordt vaak nietgecontroleerd en dat zou wel moeten. Daarnaast kunnen mensen wel eens voor een lage prijs een diamant kopen. In veel gevallen zal het dan bijvoorbeeld geen echte diamant zijn. Diamanten vallen toch echt in een bepaalde prijsklasse. Het is dus belangrijk dat je niet meteen alles gelooft, maar dat je ook zelf controleert of alles waar is.

 

Spread the love