koffie

Zo een dag dat je koffie zelf koffie nodig heeft

De zomervakantie nu echt voorbij, weer dramatisch vroeg op staan.. De eerste play dates zitten er weer op, en inmiddels is ook het ritme redelijk terug.Dat is voor mij altijd een moment om helemaal om te vallen. Koffie is dan echt mijn redmiddel!

Mijn allereerste kopje koffie

Die kreeg ik ooit op mijn werk. Ik was doodmoe, en volgens alle volwassenen kon je in de ochtend geen cola drinken. Man wat was dat wennen. Ik vond het niet te drinken. Veel melk en suiker erbij was ook niet echt een succes. Ik dronk het wel want tja, moest toch wakker blijven op die saaie kantoren.

Later leerde ik natuurlijk de lattes en andere lekkere varianten kennen. De filter koffie ging de deur uit en maakten plaats voor Nespresso apparaten en oploskoffie.

Grappige koffie feitjes

Koffie drinkers die tot 4 kopjes per dag drinken schijnen langer te leven. Ook hebben ze een verminderde kans op type 2 diabetes of Parkinson. Best een mooie reden om wat extra Nespresso capsules in te slaan.

Decaf is niet perse cafeïne vrij. In een normaal bakje decaf zit zo’n 2 tot 12mg cafeïne. Ter vergelijking: in cola zit zo een 23 en normale koffie 95 tot wel 200.

Voor een overdosis aan koffie zou je 30 kopjes op een dag moeten drinken.

Gebruik je nog filter koffie? Of van die bonen koffie? De koffie resten doen namelijk wonderen voor de doorbloeding van de huid. Zo is een masker een flinke oppepper voor de huid, en doet een flinke scrub goed zijn best tegen cellulitis.

Koffie kan een lekker goedkoop pepmiddel zijn. Je wordt er even wakker van en het is niet illegaal.

Allemaal goede redenen om weer even lekker een bakkie koffie in te schenken. Ik drink hem graag helemaal zwart in de ochtend, en met wat soyamelk in de avond. Hoe drink jij jouw koffie het liefst? koffie feitjes

Spread the love