Wat dacht je van wonen en werken in Canada?

De VN heeft Canada uitgeroepen tot het land met het meest aangename woon-werk klimaat. Het is een van de meest welvarende landen ter wereld en heeft prachtige natuur. Dus als je dacht aan wonen en werken in dit grote, maar mooie land dan staat je wellicht een fantastisch avontuur te wachten. Zullen we dit eens toelichten ?

Werkgelegenheid

Canada heeft een uiterst stabiele economie. Of je nu in een metropool zoals Vancouver wilt werken, of wat meer afgelegen in het binnenland aan de slag wilt, er is voldoende werkgelegenheid. Omdat de Canadese economie floreert is het voor iedereen mogelijk om er te werken. Er zijn veel banen beschikbaar in de meest uiteenlopende branches. Kijk vast online of er iets voor jou tussen zit !

Huisvesting

De Canadese huurmarkt kan over het algemeen als gunstig worden beschouwd. In Canada zijn 33% van alle woningen huurwoningen. Dus als je van plan bent om je er te vestigen dan zal het niet moeilijk zijn om er een huisje te vinden. In de grote steden zoals Toronto en Vancouver kosten de huizen, in vergelijking met grote steden in andere landen, niet bijzonder veel. Het hangt allemaal van de locatie af.

Natuur

Canada heeft prachtige natuur. Het is een erg groot land, wat oeroude bossen en berglandschappen heeft. Omdat het land zo groot is, is de lucht er erg schoon, er is weinig luchtvervuiling. Er leven verschillende soorten wild en er heerst een prima klimaat om te kunnen kamperen en vissen. The rocky mountains leent zich uitstekend om te hiken of om te klimmen. Laat je intimideren door de grootse natuur dat dit land te bieden heeft.

Migratie

Als je van plan bent om te wonen en te werken in Canada dan wordt je er met open armen ontvangen. Het land staat bekend om haar gastvrijheid. Je zult echter wel aan een aantal voorwaarden moeten voldoen om aan een permanente verblijfsvergunning te kunnen komen. Deze regels en wetten zijn online te vinden. Lees je zelf goed in over de aanvraag eTA Canada. Je vind hier ook de kosten voor een eTA Canada. Let wel : Elke provincie kan haar eigen voorwaarden samenstellen als het gaat om het toelaten van migranten. Dit noemen ze ‘provincial nominees’. Ook heb je een SIN card ( social insurance number ) nodig om al het papierwerk voor elkaar te kunnen krijgen. Met deze card vraag je bijvoorbeeld een uitkering aan of doe je belastingaangifte. Het is een werkje, maar de moeite meer dan waard als je eenmaal ziet waar je terecht bent gekomen.

Onderstaande video kan je ook verder wegwijs maken:

Spread the love