Echt goedkoop eten betekent in veel gevallen het vlees laten staan. Voor wie wel graag vlees eet, hebben wij al jouw vragen over goedkoop vlees beantwoord.
Waar kan ik goedkoop vlees kopen?
Er zijn verschillende plekken waar je goedkoop vlees kunt kopen. Supermarkten zijn vaak de meest voor de hand liggende optie, omdat zij in grote hoeveelheden inkopen en daardoor vaak scherpere prijzen kunnen bieden. Maar ook slagers en Turkse slagers kunnen een goede optie zijn. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om goedkoop vlees te kopen in Duitsland, bijvoorbeeld bij de bekende supermarkten zoals Aldi en Lidl.
Is vlees van de slager goedkoper?
Over het algemeen is vlees van de slager duurder dan vlees van de supermarkt. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de slager vaak kleinschaliger werkt en daarom hogere kosten heeft voor het inkopen en verwerken van het vlees. Echter, de kwaliteit van het vlees kan bij de slager wel hoger liggen dan bij de supermarkt en sommige mensen vinden het de extra kosten waard.
Wat is het goedkoopste stuk rundvlees?
Het goedkoopste stuk rundvlees is over het algemeen het rundervinkje, gevolgd door de sucadelap en de schouderkarbonade. Deze stukken zijn minder mals dan bijvoorbeeld een biefstuk, maar kunnen door langzaam te garen alsnog erg lekker zijn.
Waarom is de Turkse slager goedkoper?
De Turkse slager is vaak goedkoper dan de gewone slager omdat zij in grotere hoeveelheden inkopen en daarom scherpere prijzen kunnen bieden. Daarnaast kan het zo zijn dat de kosten voor het inkopen van het vlees in Turkije lager liggen dan in Nederland, waardoor de prijzen voor de klant ook lager uitvallen.
Is vlees van de Turkse slager beter?
De kwaliteit van het vlees van de Turkse slager kan variëren. Sommige Turkse slagers werken met kwalitatief hoogstaand vlees, terwijl anderen juist goedkoop vlees inkopen en daarom ook lagere prijzen kunnen bieden. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar de kwaliteit van het vlees en de reputatie van de slager voordat je besluit om hier vlees te kopen.
Is vlees goedkoper in Duitsland?
Vlees is over het algemeen goedkoper in Duitsland dan in Nederland. Dit komt omdat de Duitse supermarkten vaak lagere prijzen kunnen bieden door in grote hoeveelheden in te kopen en minder kosten te hebben voor het transporteren van het vlees naar de winkels. Daarnaast liggen de btw-tarieven in Duitsland lager dan in Nederland, wat ook kan bijdragen aan de lagere prijzen. Het kan dus zeker de moeite waard zijn om eens over de grens te kijken voor goedkoop vlees.
Goedkoop vlees
Dit is zo lastig want het liefst wil je een goed stuk vlees van een scharreldier. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om wat minder vaak vlees op tafel te zetten, maar dat is niet waarom je dit blog hebt gevonden. Hieronder een lijst met goedkoop vlees:
Spekjes
Is er iets dat je niet lekker kunt maken met spekjes? Ik doe het door de soep, stamppot of eigenlijk door alles wat wel een lekkere bite kan gebruiken. Het maakt de gerechten lekker en is echt een toevoeging in de keuken. En, niet duur. Je betaald ongeveer €1,80 voor 300 gram.
Ham
Ham is een goedkoop alternatief en door zijn neutrale smaak goed te combineren met veel gerechten. Lekker om de tosti mee op te leuken, maar ook zeker als vlees in de maaltijd heel goed te gebruiken. Door de bami is het echt heel erg lekker!
Rookworst
Wij gebruiken rookworst vaak als vervanger voor andere soorten vlees. Het is vlees dat veel smaak heeft en dus echt een toevoeging is voor je gerechten. Persoonlijk vind ik het niet lekker om als stuk vlees naast de groente te eten, maar wel als vlees door bijvoorbeeld een stamppot, soep of nasi.
Worst uit een blikje
Je hebt dus blikjes worst, waarvan de textuur nog het meest op gehakt lijkt. Het is een soort boterhamworst, maar dan in stukken. Prima door bijvoorbeeld de pasta.
35% korting
Bij de Albert heijn ligt er vaak vlees met een 35% stikker. Ik loop met boodschappen doen dan ook altijd langs het vlees om te kijken of iets tussen ligt wat ik lekker vind. Het vlees is dan niet lang meer houdbaar, maar ik vries het bij thuiskomst gelijk in. Op die manier is het nog prima te bewaren en eet ik het een week later op.
Ook bij de Jumbo en de Lidl heb je deze aanbieding!
Gehakt
Gehakt is echt heel erg vaak in de aanbieding. Regelmatig zie ik in folders voorbij komen dat het gehakt is afgeprijsd, waarbij de grote verpakkingen in verhouding een stuk goedkoper zijn dan de kleine verpakkingen. Om die reden koop ik gelijk een kilo en vries ik die in porties van 250 gram in.
Goedkoop vlees buiten de supermarkt
Wist je dat je ook bij de slager einde van de dag op fikse kortingen kunt rekenen? Sowieso hebben die vaak andere aanbiedingen en beter vlees als in de supermarkt. Ook op de markt kun je hier naar kijken. Dat geldt ook voor groente trouwens! Zo heb je rustig een kilo paprika voor €1. Snijd het in stukjes en knal het in de vriezer.
Nog een optie is om langs de boeren te gaan. Zij verkopen vaak aan huis of hebben een stalletje. Kaas, vlees en eieren zijn dan super vers en vaak voordeliger als in de winkel.
Als laatste tip wil ik meegeven dat het Vega vlees de laatste tijd ver beneden het echte vlees zitten qua prijs. Spekjes, kipstukjes en zelfs gehakt, smaken met wat kruiden en een sausje net echt. Ik heb wel geleerd dat ik er alleen niks over zeg thuis. In plaats van “ik moet die vega onzin niet” krijg je dan dat het lekker mals is…
Meer weten over goedkoop eten?