Heb je de ware liefde gevonden? Dan wil je waarschijnlijk niets liever dan de rest van jouw leven spenderen met deze persoon. Om dit kracht bij te zetten vraag je jouw partner ten huwelijk. Voordat je op één knie gaat, moet je het één en ander voorbereiden. Kies een geschikte datum en een mooie locatie uit. Vergeet ook geen verlovingsring te kopen. In het kopen van zo’n ring gaat vaak de meeste tijd zitten. Dit komt doordat het aanbod verlovingsringen ontzettend groot is. Om het jou allemaal wat makkelijker te maken, vertellen wij je hier alles wat je moet weten over verlovingsringen.
Wanneer is een ring een verlovingsring?
Ringen zijn er tegenwoordig in overvloed. Als je op het internet naar een ring zoekt, krijg je binnen de kortste keren talloze resultaten. Dit maakt het er niet makkelijker op. Daarom wil je mogelijk eerst weten wanneer een ring een verlovingsring is. Hier is geen eenduidig antwoordt op te geven. Je bepaalt namelijk helemaal zelf welke ring je uiteindelijk kiest. Wil je een klassieke verlovingsring kopen? Kies dan voor een zogeheten solitaire ring. Deze ring heeft een grote steen in het midden. Klassieke verlovingsringen zijn vaak goud of witgoud van kleur.
Ringen met verschillende stenen
Als je op zoek bent naar een verlovingsring ontdek je al snel dat zo’n ring vaak een steen heeft. Het soort steen verschilt alleen per ring. Van vroeger uit kiezen veel mannen vaak voor een verlovingsring met diamant. Dit komt vooral doordat diamant symbool staat voor eeuwige trouw. Wil je geen standaard ring? Dan kun je ook voor een verlovingsring met smaragd kiezen. Net als een diamant heeft ook deze steen een betekenis. Smaragd symboliseert namelijk macht, onsterfelijkheid en eeuwige jeugd. Tot slot kun je ook nog voor een verlovingsring met robijn kiezen. Deze steen staat symbool voor de liefde. Dit komt vooral door de rode kleur van een robijn.
Wat kost een verlovingsring?
Wanneer je een verlovingsring zoekt, moet je flink wat keuzes maken. Allereerst moet je de kleur van de ring bepalen. Kies bij voorkeur voor een kleur waar jouw vrouw van houdt. Heb je de kleur bepaald? Dan ga je door naar de steen. Zoals je hierboven kon lezen heb je ook op dit vlak behoorlijk wat te kiezen. De keuzes die je maakt hebben invloed op de prijs. Zo is een ring zonder steen goedkoper dan een ring met smaragd, diamant of robijn. Voor wat betreft de prijs kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt een verlovingsring kopen voor een paar honderd euro, maar er zijn ook ringen die aanzienlijk duurder zijn.
Verlovingsringen verschillen in maat
Weet je inmiddels welke verlovingsring het moet worden? Koop deze dan niet zonder dat je weet welke maat je moet hebben. Verlovingsringen zijn er namelijk in verschillende maten. Als je hier geen rekening mee houdt, koop je mogelijk een te kleine of te grote verlovingsring. De ring past in dat geval niet perfect om de vinger van jouw geliefde en dat wil je voorkomen. Zoek daarom eerst uit wat de ringmaat van jouw partner is. Dit kun je zelf opmeten. Richt je hiervoor tot de binnenmaat van de ring. Vind je dit nogal een risico? Ga dan met een recent gedragen ring van jouw partner langs bij een juwelier. Hierdoor weet je binnen een paar tellen wat de juiste maat is.