Vakantietips voor een klein budget

Hier is het alweer vakantie, en bij jou vast ook. Maar wat moet je toch al die vakantie’s doen?

De vakantie

Jantje gaat naar Bali, Marietje gaat zeilen in Frankrijk en Fatima op familie bezoek in Marokko. En jouw kind? Eigenlijk nergens heen, want het is allemaal niet te betalen. Maar gelukkig zijn er echt wel opties om je kind toch een leuke vakantie te geven.

  • Zomerkamp: je hebt ze vast wel gezien die van €500/€600 per week die het dan voor elk budget noemen. Behalve die van jou dan. Maar wist je dat veel grote gemeentes ook zomerkampen hebben? Dan kan een kind soms al vanaf €50 mee voor een week. En die plezier is net zo groot als naar een duurdere versie. Misschien geen BNer als leraar, maar een vrijwilliger, en geen luxe bungalow maar een tent. De kinderen hebben echt plezier. Ook heb je dagkamp, dan gaan ze de hele dag spelen voor soms maar €1! En pret dat ze hebben!
  • Vriendjes&Vriendinnetjes: Er zijn vast wel meer die thuisblijven, of niet de hele vakantie weg zijn. Zorg dat je alle namen en nummers hebt van de beste vriendjes, en maak wat speel of logeer afspraken.
  • Kamperen in de tuin: Is het prachtig mooi weer? Zet een tentje neer in de tuin of op balkon. Geef een zaklamp en hun warme dekbed. Lekkere dingetjes en ze hebben een geweldig spannend avontuur. Laat wel de deur open zodat ze gewoon naar binnen kunnen. Bij regen kan dat natuurlijk ook in de woonkamer bijvoorbeeld.

    Weet je wat ook heel relaxed is? In de tuin je eigen yoga/meditatie hoekje maken. Ik heb er bijvoorbeeld een yoga mat en een meditatiekussen. Maar er is ook een lekker dekentje en een stapel boeken met wat knutselwerkjes. De kleine meid kan zich daar uren vermaken. Soms is zij aan het knutselen en doenlijk yoga, of we doen samen yoga wat ook erg leuk is!

  • Organiseer een Amerikaanse BBQ. Iedereen neemt wat mee, en zo is er genoeg te smullen zonder meteen een fortuin kwijt te zijn. En BBQs zijn altijd gezellig!
  • Ga naar het park en praat alleen in een andere taal. Doe net alsof je toerist bent. Voor kinderen kan dat vaak hilarische momenten opleveren.
  • Naar een andere stad gaan met een echte landkaart en dingen ontdekken is ook echt leuk.
  • Wist je dat bijna elk museum gratis is voor kinderen tot 12 en soms wel tot 18 jaar? Zij organiseren regelmatig leuke kinder dingen die ook nog eens niks extra kosten. En het is best heel leuk om ze zo iets over kunst te leren, maak er een spelletje van bijvoorbeeld.

Heb jij nog leuke tips voor de vakantie?

Spread the love