Tijd om je tuin zomerklaar te maken!

Het voorjaar is begonnen, eindelijk! We gaan weer richting mooi weer, dus dat betekent dat het tijd is om de tuin zomerklaar te maken. Wanneer je nu even druk aan de slag gaat, heb je straks meer tijd om te genieten van de tuin. Wij delen een aantal handige tips met je.

Tuinset & parasol aanschaffen

Wanneer je nog geen tuinset en parasol hebt, is het nu het moment om deze te gaan aanschaffen. De tuinmeubelzaken hebben nu de meeste voorraad, zodat jij een perfecte set voor jullie tuin kunt kiezen. Ga je voor een loungebank, of juist voor een tafel met stoelen waar je ook aan kunt eten? Doe vooral inspiratie op en kies wat het beste bij jullie past! Wil je ook een parasol kopen? Een parasol is écht onmisbaar wanneer je uren wilt genieten in de tuin. Zo kun je ook tijdens de warme zonuren lekker buiten in de schaduw zitten. En extra tip van mij: wil je het graag in de avond wat warmer hebben in je tuin? Dan is het zeker aan te raden om te kijken naar een parasol heater. Zo kun je ook op de wat koudere avonden heerlijk buiten zitten!

Aan het werk!

Een tuin is natuurlijk niet af met alleen een tuinset erin, je zult ook echt even de tuinhandschoenen aan moeten trekken en aan het werk moeten gaan! Begin daar nu vast mee, dat scheelt straks een hoop werk. Een aantal dingen hoef je niet vaak te herhalen, zoals het snoeien en bijknippen van planten en struiken. Andere dingen zul je wat vaker doen zoals gras maaien en schoffelen. Een verzorgde tuin is zo veel fijner dan een verwaarloosde. Dan kun je pas echt genieten tijdens het buiten zitten en spelen. Plan voor jezelf een vast moment in wanneer je in de tuin bezig gaat. Zeker wanneer het zonnetje schijnt is dit absoluut geen straf.

Speelplek

Naast een zitplek voor de ouders en een verzorgde tuin, is ook een speelplek voor de kinderen erg belangrijk. Zorg dat je in de tuin een stukje (nep)gras hebt waar je kinderen kunnen spelen, dit is altijd goed! Naar wens kun je het dan aanvullen met bijvoorbeeld een zandbak, speelrek en zwembadje tijdens de warme dagen. Koop ook wat speelgoed speciaal voor buiten, zodat je kids zich lekker buiten vermaken in plaats van binnen! Denk aan een watertafel, emmertjes en schepjes, ballen, een kleine trampoline of schommel.

Hoe maak jij jouw tuin zomerklaar?

Spread the love