Stichting babyspullen

Stichting babyspullen ieder mens verdient een goede start.

Stichting babyspullen. Het is goed dat het bestaat maar triest voor woorden, dat het zelfs in een land als Nederland noodzaak is. 

Stichting babyspullen

Stichting Babyspullen is op 12 maart 2012 officieel opgericht. Marjolijn en Gyula Hermus zochten een plek waar ze hun gebruikte babyspullen konden brengen, zodat deze opnieuw gebruikt konden worden door (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben.Binnen Nederland bleek een dergelijke organisatie nog niet te bestaan daarom besloten ze die zelf op te richten.

Doel

Het doel van stichting babyspullen is om ouders die het financieel erg zwaar hebben te ontlasten. Kleding en alles wat nodig is voor een baby daar proberen ze de ouders mee te helpen.

Visie

1 op de 9 kinderen groeit op in armoede en in grote steden zelfs 1 op de 4 kinderen. En dit is in Nederland! Hoe is dit in godsnaam mogelijk vraag ik mij af. Dit zou toch niet mogen. Het feit dat dat men roept dat wij een rijk land zij vind ik pure onzin. Ja, als je kijkt naar de mensen die het financieel goed hebben, maar de mensen die elke dag moeten overleven?

Stichting Babyspullen trekt zich het lot van deze kinderen aan en vindt dat ieder kind recht heeft op een goede start. Met de hulp van vrijwilligers werken ze kei hard om de armoede te verminderen. Dit doen zij door het verstrekken van gratis babystartpakketten aan ouders.

Een babypakket wordt samengesteld uit nieuwe en 2e hands spullen die de stichting inzamelt. Zo kan ieder kind een goede start maken in het leven! Dit zou toch normaal moeten zijn, vind je niet?

Helpen

Ook jij kan helpen, door te doneren, vrijwilliger worden of kleding/spullen af te leveren bij een inzamelpunt bij jou in de buurt. Kijk alsjeblieft op de website het is zo makkelijk, je helpt er een ander erg mee!

Heb jij zelf hulp nodig, meld  je dan op de site. Schaamte is nergens voor nodig, iedereen komt op een punt in zijn leven dat hij/zij ergens hulp bij nodig heeft.

Ik las ook dat er nu een voedselbank voor baby’s is geopend in Maastricht, wat vind jij hiervan?

 

 

Spread the love