slapen

Slaap lekker lieve mama!

Van mega billionairs tot slaap experts en gezondheidsgoeroes. Iedereen kan jou vertellen hoe belangrijk slaap is. En laten vooral moeders nou een chronisch slaaptekort hebben.

Moeders slapen veel te weinig

Goede slaap zorgt voor:

 1. Een beter geheugen
 2. Meer focus
 3. Minder stress
 4. Een gezonder gewicht
 5. Je wordt productiever
 6. Leeft langer

Het probleem met moeders is dat we vaak lachend zeggen dat de zwangerschapsdementie er nog zit. Maar wat dacht je van al die slapeloze nachten? Zelfs militairen die gemarteld worden slapen soms nog meer dan wij dat doen. Na een week van een kleuter die 2x per nacht wakker werd, en een puber die gezellig samen om 5.30 wil opstaan was ik op. Mijn matras is ook nog eens stuk (serieus ik doe niet meer aan die mee vormende matrassen) dus echt lekker slapen doe je niet.

Ik was/ben sjagrijnig, moe, en er komt niets uit mijn handen. Dan maar weer aan de energy drankjes in mijn koffie, maar dat kan nooit gezond zijn. Ik merk ook sinds ik de laatste jaren zo enorm slecht slaap dat ik minder lekker in mijn vel zit, dat mijn huid naar is en laten we het over die extra kilo’s maar niet hebben.  Natuurlijk is dat ook een kwestie van teveel eten en medicatie om rustig te worden. Maar beide zijn bijna een directe bijwerking van niet genoeg slaap.

Slaap lekker!

Ik heb flink wat tips gekregen van mijn arts die ik echt in gebruik probeer te nemen.

 1. Vind een rustige werkplek thuis waar je niet wordt afgeleid door andere dingen
 2. Pak echt wat rustmomenten.
 3. Drink minder koffie en meer thee
 4. Probeer te mediteren en sporten
 5. Kinderen in bed? Laat die Netflix marathons voor het weekend. Probeer echt telefoon weg te leggen of zet wat meditatie muziek op en ga slapen. Als je dan toch wakker moet worden in de nacht heb je er in ieder geval al een paar uur op zitten. Schijnbaar telt de slaap voor middernacht dubbel, dus je kunt beter vroeger op staan en vroeger naar bed.
 6. Investeer in een goede matras. Dit hoeft echt niet heel duur te zijn. Mijn peperdure matras ligt vreselijk, en een matras van matrasaanhuis kan prima een aantal jaar echt goed liggen.

Het resultaat zal moeten zijn dat ik wat gewicht verlies, beter kan concentreren, minder paniekaanvallen heb en over het algemeen een beter humeur. We zullen het meemaken!

Hoe goed slaap jij? En heb je nog tips?

slaap tips

Spread the love