Als het gaat om rijstgerechten is risotto echt een van mijn grote favorieten. De rijst op zich heeft dan al een heerlijke smaak, die je alleen nog maar hoeft aan te vullen met wat je dan ook lekker vindt. In dit geval tuinerwten, een goedkope groente die je bij de Albert Heijn in de vriezer kan vinden. Heel handig, want dan zit je ook niet met groente dat kan bederven. Deze risotto is echt heerlijk, en super makkelijk te maken. Ideaal voor de avonden waar een snelle hap gewenst is!
Wat heb je nodig voor 5 personen?
- 1 pakje ontbijtspek €1,15
- 2 uien €0,20
- 450 gram tuinerwten €0,62
- 3 bouillonblokjes kip €0,15
- 400 gram risottorijst €1,43
- geraspte kaas €0,20
- 1500 ml water
- peper
- oregano
- knoflook
De totale kosten voor dit gerecht bedragen €3,75 exclusief water en kruiden. Omgerekend kost dit dus €0,75 per persoon. De kosten zijn gebaseerd op prijzen buiten aanbiedingen om. Wellicht kun je door aanbiedingen te gebruiken, of goedkopere winkels te kiezen, de kosten nog lager maken.
Zo ga je te werk:
Zoals ik al zei, dit recept is eigenlijk veel te makkelijk. Hoewel je halverwege het koken nog het idee dat je groentesoep aan het maken bent, is het na 15 minuten ineens een grote pan risotto.
- Neem een wok- of hapjespan, die groot genoeg is om het hele gerecht te maken.
- Snijd de ontbijtspek en ui en stukken en bak die op.
- Zet ondertussen 1500 ml water op het vuur en breng aan de kook. Voeg dan de bouillonblokjes toe en laat oplossen
- Zodra de ui glazig is voeg je tuinerwten en 2 soeplepels bouillon toe.
- Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 3 minuten pruttelen.
- Na 3 minuten breng je risotto op smaak met peper, knoflook en flink wat oregano
- Voeg de rijst toe, roer het allemaal goed door, en voeg dan de rest van het bouillon toe
- Doe de deksel op de pan en laat het 15 minuten pruttelen. Roer het af en toe even door, maar verder hoef je er eigenlijk niet naar om te kijken
Na 15 minuten is het zo goed als klaar, je hoeft alleen nog maar de geraspte kaas toe te voegen en nog een laatste keer te roeren.
Hoe eet jij risotto het liefst?