Relaxed worden zonder groot budget

Relaxed worden zonder groot budget

Iedereen kent het wel, je agenda zit vol met verplichte en (gelukkig maar!) leuke afspraken. Het gezinsleven gecombineerd met een baan, vrienden en de verplichte huishoudelijke taken is druk. Aan het einde van de dag hoop je stiekem dat er meer uren bij komen, maar dat gebeurt helaas nooit. Als je het te druk hebt of als er zelfs stress ontstaat, is het goed om af en toe gas terug te nemen zodat je niet overloopt en genoeg energie overhoudt om een leuk leven te hebben. Hoe kun je nu relaxed worden zonder al te veel tijd en geld te investeren?

Nee zeggen

Houd voor een maandje bij welke afspraken er in je agenda staan en hoeveel tijd je ongeveer besteedt aan een ander. Vraag jezelf af waar je eventueel kunt snijden en durf nee te zeggen! Je komt namelijk in de knel als je overal maar ja op zegt. Het is echt niet zo dat je mensen enorm teleurstelt of boos maakt, door te kiezen stop je meer energie in de dingen die voor jou juist zijn en daarmee verrijk je je leven.

Stel je voor dat een collega nog even snel een last minute vergadering inplant door een gebrek aan haar of zijn kant waardoor jij je kleintje niet kunt ophalen en in de knel komt met boodschappen doen, koken en uiteindelijk je oudste kind niet naar de sportles kunt brengen. Dit terwijl de vergadering waarschijnlijk kon worden verschoven naar de ochtend erop of je mee kon doen per telefoon in de auto waardoor iedereen tevreden is.

Bewegen

Het is belangrijk om in je drukke leven tijd vrij te maken om te bewegen. Het liefst in combinatie met buitenlucht, een wandeling is al voldoende! Heerlijk om gelijk de tijd met je kind(eren) te combineren en je kleintje(s) ook mee te nemen. Je lichaam maakt het stofje serotonine aan als je beweegt in de buitenlucht waardoor je goed gehumeurd weer naar huis terugkeert.

Yoga als me-time

Yoga zorgt voor meer balans in je leven. Het is écht tijd voor jezelf, waarbij je werkt aan een relaxte mind en een rustig lichaam. Je werkt aan zelfvertrouwen, sterke en soepele spieren en aan een goede houding. Yoga hoeft helemaal niet te duur zijn! Mocht je lid zijn van een sportschool dan kun je kijken of ze yoga lessen aanbieden waar je zo aan mee kunt doen. Meestal hoef je zelf geen yoga spullen mee te nemen. Je kunt natuurlijk ook lekker thuis je yoga practice doen, je hebt alleen een yogamatje nodig als je net begint. Het is prettig om je lichaam te ondersteunen waar nodig, dat kan met yoga accessoires zoals een yoga blok, maar je kunt ook je eigen kussens en deken(s) gebruiken.

Telefoon uit

Het kan in een wereld waarin we altijd maar online zijn heel prettig zijn om je telefoon af en toe op vliegtuig modus te zetten. Zo word je niet de hele tijd gestoord en afgeleid en kun je je focussen op je eigen agenda. Zo heb je gelijk alle aandacht voor hetgeen wat je op dat moment aan het doen bent!

Zen mode

Zit jij wel eens 5 of 10 minuten niets te doen? Waarschijnlijk niet! Er is namelijk altijd wel wat te doen. Toch is het goed om af en toe zo’n momentje in te plannen. Pak een kussen erbij en maak het jezelf gemakkelijk. Probeer je aandacht naar je ademhaling te brengen en adem rustig in en uit. Houd hierbij ongeveer 4 seconden aan per keer. Herhaal totdat je jezelf rustig voelt worden. Het kost niet veel tijd of geld en je bent in no time weer zen.

Spread the love