ontspannen

Relax mama!!

Vaak als moeder vergeet je gewoon even tijd te nemen voor jezelf. We zijn zo ontzettend druk met kinderen, werk, huishouden en iets van een sociaal leven. En je wordt er mee doodgegooid dat “me time” ik word er ook kriebelig van.

Een hartaanval loert om de hoek

Hoe eng is dit? Wist je dat signalen van een aankomende hartaanval er vaak zijn maar niet wordt opgemerkt? Zelfs niet door de dokters. Het blijft een soort van mythe dat vrouwen die niet zo snel hebben, helaas is het tegengestelde waar. Het staat zelfs in de top 5 van wat ons kan gebeuren.

Ook een burn out komt steeds vaker voor. Depressie, overspannen en dat Uber korte lontje zorgen ervoor dat dat suffe “me time” gewoon nodig is!

5 Tips om even te ontspannen

Je hoeft echt niet meteen een week weg, hoe lekker dat ook zou zijn. Maar pak echt je moment. De kinderen hebben niks aan een gestreken broek met mama die staat te schreeuwen, of als ze op visite kunnen in het ziekenhuis.

Denk aan een extra lange douche. Een maskertje op als je aan het stofzuigen bent, en doe het lekker rustig aan met eraf halen. En als je toch bezig bent, als er niemand slaapt, zet even lekker je muziek op. Het helpt je ontspannen. Maak het blokje om met de hond wat langer. Trek je sneakers aan naar school en ga na het afzetten meteen een half uurtje (hard)lopen. Trek de sextoys dames uit de kast. Als je toch alleen bent hoef je met niemand rekening te houden en kun je zo binnen 2 minuten klaar zijn. Een orgasme zorgt voor kleur in je gezicht, helpt tegen hoofdpijn en geeft relax hormonen af.

Geen dure sessies dus, maar acties die je makkelijk in je leven kunt plakken toch?

relax mama

Spread the love