Leuk en goedkoop: kamperen in 2022

De vakantie periodes komen er weer aan. Heel Nederland gaat weg, en jij kan niks vinden wat beter in het budget past. Ik stel voor: de camping.

Ik weet het, ik wilde ook nooit naar de camping, ik hou gewoon niet van campings.  Ik vind een camping gewoon net iets te Back to Basic, ik ben ooit vroeger met een vriendinnetje naar de camping geweest, en mijn moeder moest mij huilend weer ophalen na de eerste nacht. Ook ging ik met een vriendinnetje mee naar Italië, de bedoeling was daar naar een paar campings te gaan, maar je raad het al, na de eerste nacht belde ik stiekem mijn moeder vanaf de receptie of ze mij alsjeblieft wilde halen. Daar kwam ze anderhalve dag later aantuffen met een auto die er elk moment mee kon stoppen, mijn broer die de auto half gesloopt had want wilde niet zo lang zitten, en mijn moeder overspannen want voor het eerst zo een verre reis in haar eentje met een kind en net een rijbewijs.

We zijn toen uiteindelijk wel naar een hotel gegaan en doordat mijn moeder zo mooi was, gingen alle deuren open. Letterlijk. Gratis naar een 5 sterren hotel, gratis eten, en gratis shoppen. Alles om een date die ze niet kregen hahaha. Maar goed ik dwaal af.

Maar gelukkig zijn de campings in Spanje niet meer zo ouderwets als dat ze waren.
Je kunt nu een camping boeken op een mooi park. Dan ga je naar een camping in Spanje of Italië en weet dat je lekker met de auto kan gaan. Elektrische auto’s zijn op dit moment misschien handiger, maar let op dat er niet overal laders zijn. Ook belangrijk is een goede autoverzekering naast je reisverzekering.

De campings in Spanje zijn ook enorm voordelig. Dus dan hou je nog wat over voor leuke uitstapjes naar Barcelona of Girona, prachtige steden.

Je zit dan op een prachtige camping waar je een hele goedkope tent kunt huren, of een leuke stacaravan van alle luxe voorzien. Er zijn zwembaden, restaurantjes, en een speeltuin. Dus als je niet wilt, hoef je niet van de camping af.

Wat denk je, ga jij lekker op kampeer vakantie dit jaar?

Spread the love