Huizenruil…leef als een lokale inwoner.

Huizenruil is dat iets voor jou? De zomervakantie staat weer voor de deur. 6 weken lang vakantie. Helaas zijn de prijzen in het hoogseizoen torenhoog. Ik heb iets leuks voor je gevonden wat niet zoveel geld kost.

Huizenruil

Ken jij de film The Holiday? Het is een zoete romantische film, waar 2 vrouwen aan huizenruil doen. De ene vertrekt naar Amerika de andere naar Engeland. Het gehele idee trok mij toen al erg aan. Je komt op plekken waarvan je nooit gedacht had te komen. In het echte leven is dit ook mogelijk.

De site Huizenruil biedt jou de mogelijkheid om van huis te ruilen. Stel je wilt al heel lang naar Frankrijk, in het hoogseizoen is dit bijna niet te betalen. Via deze site kan je van huis ruilen.

Hoe werkt het?

Er zijn meerdere sites waar je aan huizenruil kan doen. Let wel goed op dat je een betrouwbare site hebt. Vooral omdat je jouw huis achterlaat bij vreemden raad ik je aan om een site te vinden waar je wel een fee betaalt. Huizenruil vraagt 130 euro per jaar, ruil je het 1e jaar niet dan krijg je het 2e jaar gratis.

130 euro klinkt nu erg veel, maar uiteindelijk betaalt dit zichzelf terug. Want denk aan hotel kosten die je normaliter zou moeten maken dat is nu niet het geval.

De 1e stap die je maakt is een aanbiedingspagina aanmaken. Dit betekent heel simpel jouw huis promoten zodat anderen jou kunnen vinden. Lees hier hoe je dit zo aantrekkelijk mogelijk kan doen. Wanneer je dit hebt gedaan kan je beginnen met verzoeken uitzetten.

Denk wel goed na of dit iets is voor jou. Er kleven uiteraard wel wat nadelen aan. De mensen die in jouw huis komen blijven vreemden ook al heb je intensief mail/bel contact gehad. Maar ook zij laten een huis achter met alle privé spullen. Ik raad je aan om jouw belangrijkste spullen op te slaan in de schuur bijvoorbeeld of bij vrienden/familie.

Maar voor de rest is dit een onvergetelijke ervaring en een goedkope vakantie!

Zou jij aan huizenruil doen?

Spread the love