Hooikoorts..help wat doe je eraan?

Een blog over hooikoorts moest ik gewoon schrijven. Terwijl ik dit schrijf, liggen er een stapel zakdoeken, neusspray en oogdruppels naast me. Het lijkt wel hoe ouder ik word, hoe erger de aanvallen zijn. Ja, ik noem ze aanvallen. Waarom? Dat lees je hier.

Wat is hooikoorts?

In mijn Garfield ogen ( want zo zie ik er echt uit nu), is hooikoorts simpelweg echt drama. Vanaf Maart ben ik ermee bezig tot eind Aug/Sept. Maanden van jeukende ogen, verstopte neus, keelpijn, vermoeidheid en ga zo maar door.

Hooikoorts is een allergie voor stuifmeel van grassen, planten of bomen. Dus lekker picknicken in de zomer zit er dan vaak niet in helaas. De site hooikoorts.com vind ik persoonlijk erg handig. Per dag kan je dan zien hoe hoog de pollen in de lucht zijn. Heb je iets gepland dan weet je precies welke voorbereidingen je moet treffen. Ideaal toch?

Stuifmeel

Wat kan je tegen hooikoorts doen?

Er zijn zoveel middelen op de markt die claimen te helpen tegen. Uit ervaring weet ik dat het niet zo is. Noem het maar op en ik heb het wel geprobeerd. Uiteraard is ieder lichaam weer anders, dus of het bij jou wel of niet helpt zal ik niet zeggen. Dat is een kwestie van uitproberen.

Meest bekende zijn de antihistaminica. Een behandeling  met antihistaminica blokkeert de werking van histamine. Deze stof komt in je lichaam vrij bij een allergische reactie en zorgt voor de typische hooikoortsklachten. Door de histamine te blokkeren, kun je een allergische reactie voorkomen ( bron hooikoorts.com).

Zelf heb ik het meeste baat bij medical taping. Ik houd niet van medicijnen dus dit is een super uitkomst en het helpt echt! Met gebruik van medical taping verminderen jouw klachten. Door de tape op een aantal plaatsen aan te brengen kan er invloed worden uitgeoefend op de hulp ademhalingsspieren en het longgebied. En dit allemaal zonder medicijngebruik.

Mijn afspraak staat weer ingepland, ik hoop dus snel weer vrij te zijn van mijn klachten. Want niet alleen dat constante niezen is vervelend, wat dacht je van de lading incontinentieondergoed die ik dan nodig heb? Je, je leest het goed: incontinentie ondergoed al dat niezen is niet handig als je bekken niet heel stabiel meer zijn…

Tip! Lees ook “zo kun je de weerstand van je kind verhogen

Spread the love

4 reacties op “Hooikoorts..help wat doe je eraan?”

  1. Bijzonder genoeg heb ik sinds mijn zwangerschappen zo veel minder last van hooikoorts, heb jij niks aan, maar echt heel fijn. Al die middeltjes hielpen inderdaad maar een beetje.

Reacties zijn uitgeschakeld.