Hoe kies je de beste zakelijke rekening?

Heb je onlangs een eenmanszaak, vennootschap onder firma (vof) of maatschap opgericht? Dan ben je volgens de Nederlandse wet niet verplicht om een zakelijke rekening te openen.

Toch zien we in de praktijk dat veel ondernemers wel voor een bedrijfsrekening kiezen. Niet gek, want met zo’n rekening scheid je privégeld en zakelijk geld van elkaar. Hierdoor is het een stuk makkelijker om de administratie van jouw bedrijf te doen. Ben je ondernemer, maar heb je nog geen zakelijke rekening? Dan wil je er mogelijk eentje openen. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst helpen wij jou namelijk om de beste zakelijke rekening te vinden.

Denk na over het aantal rekeningen en betaalpassen


Sommige ondernemers denken dat iedere zakelijke rekening hetzelfde is. In principe is dit ook het geval. Een zakelijke bankrekening is namelijk bedoeld voor zakelijke inkomsten en uitgaven. Voordat je zo’n rekening opent, moet je weten dat zakelijke rekeningen toch van elkaar kunnen verschillen. Het verschil zit hem niet in de werking, maar in het pakket dat je kiest. Het goedkoopste pakket bestaat vaak uit één zakelijke bankrekening en één betaalpas. Wanneer je meer betaalpassen of zelfs meerdere zakelijke rekeningen nodig hebt, kies je voor een uitgebreider pakket.  

Is een zakelijke rekening voldoende voor jouw bedrijf, maar wil je wel graag meerdere betaalpassen? Verwacht dan niet dat je altijd een extra betaalpas aan kunt vragen. Dit hangt namelijk af van het pakket dat je kiest. Bij het ene pakket kun je geen extra betaalpas aanvragen, terwijl dit bij een ander pakket wel tot de mogelijkheden behoort. Heb je nu nog genoeg aan één betaalpas, maar verwacht je er in de toekomst meer nodig te hebben? Houd hier nu dan alvast rekening mee bij jouw keuze voor een pakket.

Hoeveel mag een zakelijke rekening kosten?


De inhoud van een pakket is niet het enige waar je naar kijkt als je een zakelijke rekening wilt openen. Veel ondernemers kijken namelijk als eerste naar de prijs. Ben je net voor jezelf begonnen? Dan wil je de kosten voor een zakelijke rekening waarschijnlijk zo laag mogelijk houden. In dat geval gaat jouw voorkeur vast en zeker uit naar de goedkoopste zakelijke rekening. Omdat de prijzen van zakelijke rekeningen van elkaar verschillen, raden wij je aan voor jezelf vast te stellen hoeveel je er maximaal aan uit wilt geven. Dit maakt het namelijk een stuk makkelijker om de beste zakelijke rekening te vinden.

Vergelijk zakelijke rekeningen met elkaar


Het is je inmiddels duidelijk dat zakelijke rekeningen behoorlijk van elkaar kunnen verschillen. Ga daarom niet over één nacht ijs als je op zoek bent naar een zakelijke rekening. Voordat je de knoop doorhakt, kun je het beste zakelijke rekeningen vergelijken. Op deze manier ontdek je binnen de kortste keren wat de mogelijkheden zijn. Gebruik je hier een vergelijkingssite voor? Dan kost vergelijken je weinig tijd en moeite. Zo’n site toont je binnen een paar tellen zakelijke rekeningen die aan jouw wensen voldoen. In het overzicht zie je vaak direct ook wat je per maand betaalt voor een zakelijke rekening. Zodoende is het een fluitje van een cent om de beste zakelijke rekening te vinden.

Spread the love