De gemiddelde Nederlandse vrouw heeft behoorlijk wat sieraden in huis. Deze kun je door de jaren heen verzameld hebben, maar misschien gaat het ook om erfstukken. Draag je een groot deel van de sieraden eigenlijk nooit meer? Dan besluit je mogelijk om er afstand van te doen. Gooi ze niet maar zo bij het vuilnis, maar kijk eerst of er gouden sieraden tussen zitten. Is dit het geval? Dan kun je er mogelijk nog een leuk bedrag voor vangen. Probleem is alleen dat veel mensen geen idee hebben hoe zij hun gouden sieraden het beste kunnen verkopen. Om jou de helpende hand te bieden, zetten we hieronder 3 tips voor het verkopen van gouden sieraden op een rijtje.
1. Achterhaal of het sieraad geld waard is
Nagenoeg iedere Nederlandse vrouw heeft wel gouden sieraden in huis. Geldt dit ook voor jou? Dan reken jij je mogelijk al rijk. Goud is namelijk geld waard. Toch raden wij je niet aan er klakkeloos van uit te gaan dat jouw gouden sieraden je ook geld opleveren. Een sieraard kan weliswaar een gouden kleur hebben, maar dit betekent nog niet dat deze ook gemaakt is van echt goud. Daarom is het verstandig om eerst te achterhalen of jouw goud ook geld waard is.
Op het internet zijn verschillende manieren te vinden om zelf de echtheid en waarde van goud in te schatten. Dit lijkt ideaal, maar dat is het allerminst. Als je zelf geen kennis van goud hebt, is het namelijk buitengewoon lastig om de waarde van een gouden sieraad te achterhalen. Laat daarom liever een taxatie uitvoeren door een expert, zoals Goudwisselkantoor. Zo’n taxatie is vaak gratis en vindt meestal onder jouw ogen plaats.
2. Waar bied je goud te koop aan?
Weet je inmiddels hoeveel jouw goud waard is? Bepaal dan of het de moeite waard is om het te verkopen. Als dit het geval is, moet je kiezen welke aanpak je gaat hanteren. Er zijn mensen die een gouden ring verkopen via het internet. Zij bieden hem bijvoorbeeld aan via een website voor tweedehands spullen. Bied je jouw goud te koop aan op zo’n site? Dan word je waarschijnlijk overspoeld met berichten en biedingen. Goud is immers in trek. Bedenk je wel dat je op een website voor tweedehands spullen vaak geen reële prijs krijgt voor jouw goud.
Naast websites voor tweedehands spullen gebruiken mensen ook vaak sociale media om spullen te verkopen. Op deze mediums komt zo nu en dan ook goud voorbij. Mogelijk vind je iemand in jouw eigen netwerk die het goud wil kopen. Toch brengt verkopen via sociale media risico’s met zich mee. Je laat anderen immers weten dat je kostbare producten in huis hebt. Hierdoor kan een inbreker besluiten om zijn slag te slaan in jouw woning.
3. Ga langs bij een goudexpert
Vind je het geen prettige gedachte om goud te verkopen op een website voor tweedehands spullen of via sociale media? Ook dan kun je bij een vestiging van Goudwisselkantoor langsgaan. Na een taxatie brengt de goudexpert namelijk een bod uit op jouw gouden sieraden. Net als de taxatie is het bod vrijblijvend. Hierdoor bepaal je zelf of je het goud al dan niet aan deze partij verkoopt. Wil jij jouw goud verkopen aan Goudwisselkantoor? Dan krijg je altijd een reële prijs voor jouw gouden sieraden. Het goud levert jou zodoende vaak meer op dan bij verkoop via internet of sociale media.