Dit zet je op tafel voor de man!

Mannen zijn mannen. We klagen erover, maar velen van ons vrouwen willen ze wel in ons leven. Een ding dat mannen mannen maakt, is het geslachtshormoon testosteron. Dit zorgt onder onder voor het libido van de man.

Vandaar ook de term ‘testosteronbom’. Te weinig testosteron is echter niet goed. Het kan naast een laag libido ook zorgen voor erectieproblemen, neerslachtigheid en constante vermoeidheid. Om de testosteronproductie van je man te bevorderen, kun je daar met het eten rekening mee houden. We bespreken voeding die je je man wel of juist niet moet voorschotelen om zijn libido te verhogen.

Knoflook

Naast dan knoflook natuurlijk erg smaakvol is en maaltijden lekkerder maakt, heeft het ook een positief effect op de testosteronproductie van de man. Dit komt door een bindsel dat in knoflook zit genaamd diallyl sulfide. Een bijkomend effect is dat je man vervolgens door zijn knoflookadem ook andere vrouwen op afstand houdt. En jij eet het gewoon lekker mee!

Spinazie

De relatie tussen spinazie en spieren werd benadrukt door Popeye, die van een blik spinazie enorme bicepsen kreeg. Dat is niet totaal uit de lucht gegrepen, want spinazie is rijk aan magnesium. Dat speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van spieren, maar ook in de productie van testosteron. Wil je dus een spierbundel met een gezond libido, zet dan vaak spinazie op tafel.

Paddenstoelen

Niet iedereen houdt van paddenstoelen, maar het zou fijn zijn als dat voor jouw man wel geldt. Ze helpen namelijk om de productie van het enzym aromatase tegen te gaan. Dit enzym remt de productie van mannelijke hormonen, waar testosteron natuurlijk ook onder valt.

Zinkhoudend voedsel

De zinkbehoefte van mannen is hoger dan die van vrouwen. Zink is een belangrijk bestanddeel van enzymen en eiwitten in het lichaam. Het is betrokken bij allerlei processen, waaronder de productie van testosteron. Zorg daarom dat je man wat vaker kaas, bonen, yoghurt, vlees, zeevruchten of noten eet.

Vermijd deze zaken

Waar sommige voeding een positief effect heeft, is er natuurlijk ook voeding die averechts werkt. Suiker, witte pasta en andere koolhydraten bijvoorbeeld. Deze zorgen voor een stijging van de insuline in het lichaam, een hormoon dat een daling van de testosteronspiegel veroorzaakt. Geen koek, snoep of witbrood dus. Sowieso moet overgewicht vermeden worden, omdat dit van negatieve invloed is op de testosteronproductie. Daarnaast kan je man het gebruikt van alcohol en cafeïne overigens ook het beste tot het minimum beperken. 

Dat de liefde van de man door de maag gaat, is hiermee natuurlijk nog maar eens extra bevestigd. Zij het wellicht niet helemaal zoals je gedacht had!

 

Spread the love