De leukste parken om gratis te picknicken

Picknicken is een leuk en goedkoop uitje, altijd een succes bij ons! Zeker met het mooie weer is dit een heerlijke dagbesteding. In dit blog delen wij een aantal leuke parken met je waar je kunt picknicken en waar jouw kids zich heerlijk kunnen vermaken. Tip voor de zomervakantie of een zonnige weekend dag!

Vondelpark in Amsterdam

Misschien wel een van de meest bekende parken en wij snappen wel waarom! In dit park kijk je je ogen uit, in de zomer zijn hier o.a. veel straatoptredens en openluchtvoorstellingen. Kleedje, hapjes en drankjes mee en lekker rondkijken. Ook is een picknick aan het park leuk om te combineren met een bezoek aan de stad. Zeker wanneer jouw kinderen al iets ouder zijn, is het Vondelpark enorm leuk om te bezoeken.

Kralingse Bos in Rotterdam

Ook een bekend park in een van de grotere steden is het Kralingse Bos. Niet alleen is het bos heerlijk om te wandelen, je kunt hier ook zwemmen. Speciaal voor de kinderen zijn er verschillende speeltuinen, grasveldjes en zelfs een kinderboerderij. Perfect om je een hele dag te vermaken! Lekkere hapjes en drankjes mee en genieten maar.

Griftpark in Utrecht

Ook in Utrecht vind je een prachtig en groot park voor uren vermaak. In het park zijn diverse dingen te doen voor kinderen, zo zijn er o.a. een speeltuin en kinderboerderij. Voor de wat oudere kinderen zijn er een skatebaan en basketbalveld. Ook vind je veel mooie natuur in het Griftpark, zoals een plantenmuur van 220 meter lang.

Natuurpark in Lelystad

Zijn jouw kinderen dol op natuur en dieren? Dan is het Natuurpark in Lelystad echt wat voor jullie. In het Natuurparkleven allerlei dieren zoals otters, herten, ooievaars, przewalskipaarden en wilde zwijnen. Combineer de picknick met een heerlijke wandeling of fietstocht en geniet van al het moois wat je ziet.

Stadspark Berg & Bos in Apeldoorn

Berg & Bos  is een echte aanrader! Het is groot park waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van de natuur. Speciaal voor de kinderen vind je er een grote speelweide met allerlei klim- en speeltoestellen. Ook is er een uitkijktoren van 26 meter hoog waarbij je heerlijk weg kunt kijken. Nog niet genoeg gespeeld? Bij Berg & Bos vind je ook Apenheul en het Klimbos. Let op: deze uitjes zijn betaald. Het park Berg & Bos is wel gratis te bezoeken.

Wat neem je mee om te picknicken?

Natuurlijk zijn broodjes, fruit en misschien een salade altijd lekker. Maar wat dacht je een keer van lekker geroosterde groenten die ook koud lekker zijn als geroosterde bloemkool? Een koud soepje van restjes groente met wat olijfolie is altijd lekker en fris. Ik zag laatst ook een soort van borrelhapjes plaat. Met kaas, plakjes beleg, druiven, brood, gegrilde groenten, noten… heerlijk en verrassend anders!

Wat is jouw favoriete park om te picknicken?

Spread the love