profuomo

Waarom je blauw naar een sollicitatie gesprek zou moeten dragen

Wij krijgen de laatste tijd best wel wat vragen van mannen over kleding. Waarschijnlijk naar aanleiding van ons eerdere blog over overhemden. De vraag is nu: wat voor kleuren moet ik aan? 

profuomoDraag blauw naar een sollicitatie gesprek

Het antwoord is heel simpel. BLAUW! Het is natuurlijk wel heel belangrijk ook waar je gaat solliciteren. Bij een heel creatief beroep, kun je best wat uitgesproken zijn. Bij een baan in de horeca mag je wat meer casual gekleed gaan. Weet je het niet zeker of ga je voor een baan op kantoor, dan is blauw echt de juiste kleur.

Waarom blauw?

Blauw staat voor:

  • rust
  • betrouwbaar
  • zekerheid
  • zakelijk
  • financieel

Wist je dat je meer kans maakt op de baan als je een donkerblauw pak draagt? Volgens Lisa Johnson Mandell van AOL is blauw altijd de beste kleur om voor te gaan. Het staat in veel logo’s als die van Twitter, IBM of Facebook bijvoorbeeld. Blauw is betrouwbaar.

profuomoEen mooi blauw shirt

Mijn man draagt eigenlijk ook altijd blauw. Hij werkt in finance, en met blauw geeft hij een zakelijker en betrouwbaar image af dan bijvoorbeeld in roze. Die is meer voor de vrije tijd. Ook een druk overhemd word vaak niet echt op prijs gesteld. Dan kom je eerder over als chaotisch. Bijzonder eigenlijk hoeveel kleur met je hoofd speelt, maar het is wel iets om rekening mee te houden. Helemaal als het maar niet wil lukken met de sollicitaties, is het zeker iets om naar te kijken.

Mijn man is een grote van fan van de Profuomo overhemden, ze zijn misschien niet heel erg budget proof, maar zeker wel de moeite van een investering waard. De stof is zacht en kreukelt haast niet. Ook niet na een hele dag onderweg zijn. De kwaliteit betaald zich dan echt wel terug in uitstraling, gevoel en tijd (minder strijken). Je komt goed voor de dag en ze zeggen dat wat je uitstraalt en voelt, ook kunt worden. Dus een succesvolle look, en daarin geloven, helpt je enorm met je zelfvertrouwen. En een persoon vol zelfvertrouwen maakt weer meer succes. Negatief denken en je daarnaar kleden heeft nooit iemand verder geholpen.

Wil je meer weten over de juiste overhemden, check dan even de overhemden specialist.

 

Succes!

Spread the love