Besparen met LED-Lampen doe je zo!

Doe het licht nou uit!! Elektriciteit is gewoon duur. Wist je dat hele gezinnen vaak in het donker zitten om maar te besparen? LED lampen zijn veel voordeliger, dus ik wilde vandaag mijn tips met jou delen. 

Wat is een LED-Lamp?

Voordat ik inga op de bespaartips met een ledlamp, moet ik even technisch gaan doen.  LED is een afkorting voor “Light Emitting Diode” ofwel licht uitstralende diode. De werking van de LED is dus gebaseerd op de diode; een stukje halfgeleidertechniek dat licht geeft als er een stroom doorheen loopt. LED lampen staan erom bekend dat ze zuinig zijn In het dagelijkse leven kennen wij led verlichting van het stand by knopje in de televisie of de computer bijvoorbeeld.

Zelf heb ik in mijn hele huis led- lampen aangeschaft. Op lange termijn zal je hier echt profijt van hebben.

De aanschaf van een LED lamp is in vergelijking tot een gloeilamp wat prijziger maar wanneer je het gaat uitrekenen ben je op langere termijn veel goedkoper uit. Het betaalt zich uiteindelijk vanzelf terug en meer. Bij online bestellen vind je diverse LED lampen in allerlei maten en merken en ook niet te vergeten diverse prijs klasse’s.

Philips Corepro budget led-lamp

Hoe bespaar je dan met een LED lamp?

  • Een led-lamp is erg energie zuinig. Dit komt omdat de stroom gelijk wordt omgezet in licht. Met als resultaat dat er dus geen energie verloren gaat aan verbranding wat je met gloeilampen dus wel hebt. En leuk om te vermelden is dat het erg goed is voor het milieu en voor jouw portemonnee.
  • De led-lamp staat ook bekend om een erg lange levensduur. Wanneer je de lamp gebruikt in jouw huishouden kan je erop rekenen dat ze 15 jaar mee gaan! Heerlijk toch dat je daar niet meer aan hoeft te denken.
  • Wat ik meestal erg vervelend vind is dat een gloeilamp zo heet wordt, dat heb je met een led-lamp niet. Ze geven namelijk weinig warmte af en zijn daardoor bijna niet te breken.
  • Een led-lamp heeft een hele mooie lichtkleur, daar mag je uiteraard zelf over oordelen.
  • Je bespaart tot 90% op je energiekosten!

Ik ben al om, en jij? Heb jij al led-lampen in huis?

 

 

Spread the love

2 reacties op “Besparen met LED-Lampen doe je zo!”

Reacties zijn uitgeschakeld.