5 ongewone manieren van geld besparen

Allemaal willen we geld besparen. Of we nu een krap budget hebben of niet, besparen is zeker altijd fijn. Sowieso in deze onzekere tijd, waarin heel veel een stuk duurder wordt. Elke euro die je dan kunt overhouden is er immers een. Het gewonebesparen zul je wellicht al een beetje onder de knie hebben, maar er zijn nog veel meer manieren van besparen. Wij geven je vandaag 5 ietwat ongewone manieren waar jij nog niet aan gedacht hebt!

1. Refurbished

Een refurbished telefoon zullen we allemaal wel kennen. Maar wist je ook dat er zoiets bestaat als een refurbished vaatwasser, koelkast etc.? Al deze huishoud apparatuur kun je natuurlijk voor een flinke nieuwprijs gloednieuw aanschaffen, maar een refurbished exemplaar is vaak net zo goed en stukken goedkoper. Neem bijvoorbeeld de Amerikaanse koelkast. Een supergaaf ding, maar oh zo kostbaar. Deze past in een refurbished variant veel meer in jouw budget.

2. Omring je met gelijkgestemden

Wij mensen hebben invloed op elkaar, vaak ook nog zonder dat we het zelf door hebben. Wanneer je je omringt met spaarzame mensen zul jij vast en zeker die gewoonte overnemen. Sterker nogze kunnen je tips en nieuwe inzichten geven waardoor je van elkaar leert. Superfijn en praktisch!

3. Dure hobby wordt goedkope hobby

Heb je een vrij dure hobby? Denk bijvoorbeeld aan bepaalde items sparen of een sport als paardrijden. Wanneer je echt goed wilt besparen kun je ook een andere goedkopere hobby zoeken. Breien is bijvoorbeeld lekker goedkoop en kost bijna niks. Tuinieren is ook een aanrader. Kost je nauwelijks geld, je tuin knapt er lekker van op en jij wordt er helemaal zen van!

4. Ga lekker vroeg naar bed

De energieprijzen stijgen de pan uit en dus is het best een goed idee om eerder naar bed te gaan. Lag je er voorheen altijd pas om 00.00 uur in? Probeer dan eens om 22.30 naar bed te gaan. Dat scheelt 1,5 uur per dag dat de verwarming aanstaat, het licht en de tv aan is etc. Tip: draai de thermostaat ruim voordat je naar bed gaat al uit. Het blijft namelijk nog best een tijdje warm voordat het gaat afkoelen.

5. Maak je eigen schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddelen kunnen erg duur zijn. Vooral als je voor elk klusje een aparte fles wilt hebben. Ga op onderzoek uit en kijk welk schoonmaakmiddel je zelf kunt maken. Je zult verstelt staan, want wasmiddel en afwasmiddel kun je bijvoorbeeld heel goed zelf maken. Op die manier bespaar je geld en weet je wat er in zit!

Spread the love