5 gratis / budget uitjes

Lekker op pad, zonder dat je gelijk de hoofdprijs betaald aan entreekaartjes voor een pretpark of dierentuin en dan ook nog eten en drinken moet betalen? Helemaal niet nodig. In Nederland is het ook goed mogelijk om met een beperkt budget, of zelfs een gratis dagje uit om van te genieten, al dan niet met kinderen.

 

Belevenisboerderij Schieveen

Net boven Rotterdam bij het vliegveld vind je deze belevenisboerderij. De boerderij is omgetoverd tot natuurgebied waar kinderen lekker kunnen spelen met zand en water. Ook kan je de stallen in om lekker te spelen in het hooi of de geitjes die er staan te aaien. Op het erf staan er tractors klaar om mee rond te racen. Voor de ouders is er een terras waar je lekker kan zitten. In de boerderij kan je eten en drinken bestellen, maar je kan ook zelf wat meenemen. Vanaf hier kan je ook een mooie wandeling maken door de polders zelf. Ideaal voor een gezellig middagje uit. Tip: Neem wel schone / droge kleding mee voor de kinderen 😉

 

Kamp Westerbork

Een indrukwekkende herinnering aan WO2 vindt je in de bossen bij Westerbork. Hier vindt je namelijk het voormalige kamp waar vandaan de Joden werden geëxporteerd richting Duitsland. Op de plek van de treinbaan is nu een fietspad aangelegd. Het is zeer indrukwekkend om een rondje te wandelen over dit kamp waar nog een aantal barakken en wachttorens overeind staan. Speciaal voor kinderen is er een kinderroute met audio tour.

Even wat anders; loop dan door naar de Sterrenwacht je vindt hier namelijk enorme schotels waarmee het heelal wordt afgezocht naar nieuwe ontdekkingen. Je kan vanaf de parkeerplaats ook het melkwegpad lopen waarbij je meer te weten komt over de melkweg en leuke opdrachten tegen komt.

 

Stichting AAP Landgoed de Kemphaan

Stichting AAP is gevestigd op Landgoed de Kemphaan in Almere. De dieren die bij AAP binnenkomen zijn vaak verwaarloosd, zowel qua verzorging als sociale omgeving. Bij AAP krijgen zij de professionele zorg die zij nodig hebben, zodat ze weer ‘dier’ kunnen zijn. Je kan het pad volgen langs de verschillende verblijven en eilanden waar de apen verblijven om ze te zien spelen. Het is ook mogelijk om een rondleiding te reserveren zodat je ze van dichterbij kan bekijken. Hier hoef je niet voor te betalen. Naast Stichting Aap vind je hier ook de stadsboerderij die regelmatig activiteiten organiseren, het Zuiderzeespeelbos en een kabouterpad.

 

Panoramaterras & Vliegtuigen spotten – Schiphol

Op het dak van Schiphol vind je een speciaal terras met zicht op de achterkant van het vliegveld. Oftewel waar zich alle gates bevinden en de vliegtuigen. Je zit vlakbij de luchtverkeerstoren en hebt een goed uitzicht. Ideaal als je iemand wilt gaan uitzwaaien of vliegtuigen wil kijken. Ook op Schiphol zelf vind je een aantal leuke dingen voor kinderen zoals een enorme motor waar je in kan zitten. Of wat dacht je van een rondleiding in een busje over het vliegveld? Met de auto kan je ook naast de snelweg op de parallelweg vliegtuigen kijken.

 

Attractiepark Drouwenerzand

Wil je toch graag een attractiepark met attracties bezoeken zoals een achtbaan en een doolhof; dan is attractiepark Drouwenerzand een aanrader. Zij profileren zich als het goedkoopste pretpark van Europa. Dit is geen groot park, maar er zijn genoeg attracties voor jong en oud. Wat dit park extra aantrekkelijk maakt is de all-in formule; je betaald 1x entree en dat is het. Bij de entree is namelijk inbegrepen onbeperkt patatjes, snacks, fruit, ijsjes, drinken etc. Geen gezeur dus over ‘mag ik een ijsje’, tenzij ze het natuurlijk voor de 10e keer vragen en je geen misselijke kinderen in de auto weer mee terug wil 😉

 

Spread the love